Genclik Atesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Genclik Atesi

Genclik Atesiyle Yanip Tutusan Herkesin Yeri

AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası

+6
expect
undeath
NeurotiC
BursALİ
Ak'zarg
burocky
10 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2

olası seçimde oyunuzu kime verirdiniz
akp
Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Vote_lcap80%Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Vote_rcap
 80% [ 4 ]
chp
Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Vote_lcap20%Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Vote_rcap
 20% [ 1 ]
mhp
Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Vote_lcap0%Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Vote_rcap
 0% [ 0 ]
anayol
Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Vote_lcap0%Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Vote_rcap
 0% [ 0 ]
dsp
 0% [ 0 ]
tkp
 0% [ 0 ]
dehap
 0% [ 0 ]
genç parti :)
 0% [ 0 ]
diğer partiler
 0% [ 0 ]
Toplam Oylar : 5

Anket kapatıldı

YazarMesaj
micheal scofield
Çömez
Çömez
micheal scofield

Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimePtsi Tem. 09, 2007 9:57 pm

Nasıl yani? Bir kaynak sunuyorsun ama o kaynağında eksiklerine dokundurmuyorsun???? Hasan Cemal,Taha Akyol ve Hasan Cemal'e sözüm yok.Kendierini tanıyorum ama o diğer ikisini tanımıyorum.Sence Aydın Doğan hakkında görüşlerim bunlarken,onun gazetesini alır mıyım????scratch Magazin gazetesi almam ben heee alana birşey demem şuda varki her insan gibi gittiğim yerlerde varsa masanın üstünde alır okurum ne var ne yok gibi ama ben Doğan'a para kazandırmam.Eee tabi her güzelliğin etrafındas bir çirkinlikte olur...Doğada bülbülde öter kargada...Bülbülün sesi güzel karganın ki çirkin diye karganın ağzını bağlıyamazsın.Bu kadar memnun varken ekonomiden istisina kaide alakası yani...He bana da kendisin halkçı göstermeye çalışan 1980'li yıllardan kalma hikayelerle cevap vermeyin?
Ayrıca sadece Aydın Doğan değil demişsin Türkiye'de bir sürü özel tv var ama hiç birisinin onun kadar tvside gazeteside yok.Neden pijamalı fotografa yorum getirmedin? Kendince her yanlışı eleştirmeye çalışıyorsun ama gerçekleride görmek lazım değil mi ama????scratch
Hee adım da AKP'ciye çıkmasın,değildim ama oldurdular.Benim görüşümle onlar arasıda dağlar kadar fark vardı...Görüş bakımından değil sadece siyasi politika bakımından...Ama gel görelim ki kendini siyasetci sanan sırtlanlara,vetocu reis-i cumhura ve yeteeeerrr artık sen kışlana diye bangır bangır bagırmamıza rağmen öyle böyle yine muhtıra gönderen askere karşı duruşları benim için yetti arttı bile bilhassa yıllardır demokrasi önünde hep kör kuyu olan askere karşı duruşları.Aslında fazlada bişi yapmadılar bixim unuttuğumuz şeyi hatırlattılar. GENELKURMAY BAŞBAKANIN EMRİ ALTINDADIR...
xortokay
Çöm
Çöm

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimePtsi Tem. 09, 2007 10:20 pm

değerli arkadaşım hiçbir kaynak yoktur ki mükemmel olsun ama ben özellikle o yazımda milliyet gazetesinin linkini değil köşe yazarı linki vermiştim ... burda durupta aydın doğanı savuncak değilim ama milliyetin saydığım köşe yazarlarını dersen desteyim sonsuz hepsi de demokrat insanlardır ve gerçekten mesleğin etik kurallarına bağlı insanlardır... demekki aldığın her ürünün kazancının nereye gittiğine bu kadar önem veriyosun hiç inandırıcı gelmedi zira kullanılan kozmetikler den bir çok içeceğin karları karanlık devletlere aktığı bilinir ....
foto olayına pek de bi anlam veremedim hangi koşullar altında çekilmiştir mesut yılmaz kendisini ülkenin başbakanı olarak ziyaret ettiği sırada mı yoksa vatandaş mesut y. olarak gittiği bi sırada alınmış bir kare midir bilemiyorum bilgi eksikliği var ...
artı bu partinin ekonomi politikalarını beğendiğini beyan ediyosun çok garip
olan biten kar eden bir kuruluş için sence neden satış kararı çıkar ben akıl sır erdiremedim daha önemli bir yatırım mı yapacaklarmış ben duymadım ama bizi sapladıkları borç batağının içinde boğulup kalmamak için son çırınışları ...
xortokay
Çöm
Çöm

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeSalı Tem. 10, 2007 8:05 pm

inadına akp inadına tayyip bunlar bizi bilmem nasıl refah düzeyine kavuşturdu filan diyenlere duyurulur ... kaynağı sağlam mesnetlere dayandırılarak yazılmış bir yazı değerli hocamdan
yorum bıraktırmayacak kadar açık ve net bir akp portresi yansıtmakta ... ben bu ülkeyi satmakla mükellefim diyen zihniyetten net bi icraat ...
okuyun...

http://www.milliyet.com.tr/2007/07/10/yazar/uras.html
bioogiso
Çöm
Çöm
bioogiso

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeÇarş. Tem. 11, 2007 10:15 pm

bu tür yazılara inanlara lafım yok bilmiolar gerçekleri bu tür gazete alanlarada lafım yok arkadaşlar ama bunları canı gönülden yazanların...............
xortokay
Çöm
Çöm

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeÇarş. Tem. 11, 2007 10:41 pm

bioogiso demiş ki:
bu tür yazılara inanlara lafım yok bilmiolar gerçekleri bu tür gazete alanlarada lafım yok arkadaşlar ama bunları canı gönülden yazanların...............

artık araştırmlara yaşanmış gerçeklere de inanmıyosan sen gözlerini kapatmış bu adamlar ne derse he doğrudur diyecek bi hale gelmişin ... madem bunlara inanamıyosun kendin araştır ve öğren şu bizim bilmediğimiz gerçeklerden sıyrılmak için
gerçeklerr...
micheal scofield
Çömez
Çömez
micheal scofield

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimePerş. Tem. 12, 2007 10:48 am

Arkadaşım neden bir insan parasını harcarken dikkat etmesin elimizden geldiği kadar dikkat ederiz biz bu mevzuya aileden gelme birşey.Mesela hiçbir şekilde Koç malı bulunmaz evimizde şimdi Koç tartışması açmak için bunun ismini vermedim bizim tek inancımız bu adam hakkında sahtekar ve sadece kendine müslüman Kombassan'!ı engellemek için ve ekonomiyi berbat eden yeşil sermaye hikayesinin baş yazarıdır koç.Sen dikkat etmeye bilirsin ama hamdolsun biz böyle yetişmişiz.
Gündemi bu kadar takip ediyor gibi görünüyormuşsun ee tabi Milliyet gazetesi yayınlar mı Başbakanla pijamalı Aydın Doğanı' eksik bilgi falan vermedim oraya başbakan sıfatıyla gittiğini belirttim.Sen en ufaktan bi okul müdürünün yanına pijamalı çıkabilir misin???Bak Doğan Bey'e BAŞBAKANIN yanına çıkıyor.
Borç batağına sokulmadık ki zaten Ecevit,Bahçeli ve Yılmaz sağolsun eee tabi bide Ecevitin Amerikalardan siparişi olan Derviş var onlar ekonomiyi batırdı.Şimdiki memnuniyeti görmek istemeyen görmez ne yapalım.Özelleştirmye karşı yazı yazan Uras gibi insanlarla işim olmaz 80'lerin sosyalistleri gibi hikaye uydurmaktan başka işleri yok onlarınHeee özelleştirmeye karşı çıkan sosyalistlere derim ki Petkim'i Ecevit Uzana kelepir bir fiyata satmıştı.Ecevit özelleştitrirken ii de hemde sadece 600 milyon dolara satmış şu an satılışı ise 2,5 milyar dolara satıldı.
Sanırım sen DSP MHP ANAP hükümeti esnasında Türkiye'de yaşamıyormuşsun.Her sabaha zam haberiyle uyandığımız günleri unutmuşsun.4,5 yıldır elektriğe zam yapılmıyor İran ve Irak petrol rafinerelerine zam yapmazsa zam yapmaya gerek yok deniyor onlar yapınca mecburlar tabi.Sen üç dört çocuklu aile için kitap almanın ne demek olduğunu bilemezsin ayrıca.Okul kitaplarının bedavaya dağıtılması bilmeyen için de sıradan bişey gibi görünür.Bu ülkeyi Karaoğlan yılmaz ve bahçeli heee bide ilacı olsa kendi kafasıa sürcek olan dervişimiz var,onlar bataklığa soktu ve şuan tefe-tüfe ekonomiyi gösteriyor.Hiç değilse bi önceki hükümet zamanıyla şimdiki hükümet zamanındaki beyaz eşya fiyatlarına bak olur mu?
Ayrıca Türkiye yıllar sonra tek haneli ekonomi gördü sen görmedin mi???
micheal scofield
Çömez
Çömez
micheal scofield

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimePerş. Tem. 12, 2007 10:56 am

Heheheh ben kiminle tartışıyormuşum be arkadaşım.Bildik sol yani.Bak bir sürü solcu ve kominist arkadaşım vardır.Çok severim onları ama iş siyasete gelince hepsi aynı bir sakız girmeye dursun ağızlarına.Başbakanın turizmle ilgili lafını ne hale sokmuşsun.Yok ben bu ülkeyi satmakla mükellefim falan filan yazık ki ne yazık.Uyan uyan uyan.Hadi uyanmıyorsan bile azıcık insaflı olun inadınıza yenilmeyin.Aldınız mı ağzınıza bir sakız yıllarda geçse çıkarmıyorsunuz gerçek olsa bari.Bu ülkenin turizmini pazarlamakla mükellefimi yanlış anlayan var bir tavsiye haydi arkadaşlar IQ ölçtürmeye...
xortokay
Çöm
Çöm

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeCuma Tem. 13, 2007 7:46 pm

değerli arkadaşım bir araştırma üzerine bir iktisatçının yazı linkini verdim ama öle bir softa kafayla yaklaşmışsınki bu bakış açısıyla değil gelişim olduğumuz yerde kalamayız... ben sana açık bir soru soruyorum kar eden bir kuruluşu değerinin altında satmak hangi amaca iştirak eder ben anlamadım sen anlamazlıktan geldin...
hükümetin içraatlarını anlatırken yaptığı tek şey yaptıkları üç beş bişeyi üstten verip altında bizi bataklığa götüren buz dağını görmezlikten gelmek
petrol ve elektrikten bahsettin de dünyanın en pahalı doğalgazını bizim kullandığımızı neden yazmadın acaba buda rusya ve iran ın yaptığı zamlarla mı orantılı olarak artıyormuymuş değerli güler bey metre küpünü kaç paradan aldığını açıklayamadı bile heeeeyyyyyy...
demek derviş ekonomiyi mahfetti süreci çok iyi analiz attiğin kesin zaten dibe vurmuş bir ekonomiyi tekrardan can vermek için çağırılan bir adam... demek derviş mahvetti o zaman neden hala o beyfendinin ekonomik programı kullanımda heeeeyyyyyy...
brezilya, arjantin dibe vurmuştu bizden kötüylerdi imf ye bizden fazla borçluylardı onlar kendilerini kurtardı ama biz hala bunlar yüzünden kurtulamadık heeeeeeyyyyyy elimizdeki bütün kurumları teker teker satıyoruz biz özelliştirme karşıtı değiliz ama bu işin bir denetimi amacı olmalı lısa vadeli hesaplar enflasyon oyunları için yapıldılar mı kazanç değil uzun vadede çöküşle sonuçlanır
enflasyon tek haneye indirilmiş miş ihracat bilmem nekadar artmış mış sen bütün kurumları özelleştir bütün paralar zenginlerin cebine aksın gariban emekçi kesimde ezilmeye devam etsin diyeceğim oki türkiye ekonomisi büyüyen bir ekonomi ama gelir adaletsizliğini ortadan kaldıramadıktan sonra işçinin emekçinin geliri refah düzeyi artmadıktan sonra enflasyon(fiyat artışı ) tek hanede kalmış on haneli olmuş heyyyyyyy...
hiçbir zaman yabancı düşmanı olmadım, ben sol düşünce insanıyım halk ve emekten eşitlikten vede özgürlüklerden yanayım yabancı müteşebbis geliip benim emekçime daha ii olanaklarda iş imkanı sağlıyacaksa başımız gösümüz üzerine ama insanları sümürü dünyasında yaşamaya mahkum eden tekellerin de sonuna kadar karşıyız...
micheal scofield
Çömez
Çömez
micheal scofield

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeC.tesi Tem. 14, 2007 12:04 pm

Arkadaşım işte beni üzen konu da bu.Özelleştirmeyi ne derseniz deyin sol kesim içine sindiremiyorsunuz.Hep bir kılıf bulmaya çalışıyorsunuz.He diyorsanki karından az bir fiyata satıldı bu ülkenin anayasası var açar bir dava iptal eder.Zaten bu ülkenin halkını düşünmek sadece sola ait bir sorumluluk diğerleri ya uzaydan yada Türk değil herhalde sizin gözünüzde.80lerle başlayan ve artık değiştirmeniz gereken bir çok fikirlerinizi en iyi yaptığınız şu inatla değiştirmiyorsunuz.Hala özelleştirmti mandacılık olarak görüyorsunuz anlayamadım.Özelleştirmedeki amaç devleti küçültmek.Bir ikincisi Derviş politikaları uygulanıyor demişsin hayır daha dün CNN Türk'de Derviş'i izledim.Babacan'ın ekonomi politikasıyla ilgili çok olumlu konuşmalar yaptı ve tabi eleştiriside oldu.Benim kazdığım yoldan gidiyorda demedi.Tanıdığımız Derviş'ler farklı mı yoksa?Kızdırdıysam affola burada birey için değil genel bir eleştiri yapıyordum çok heeeyyyy yazmışsında.
Bende hamdolsun muhafazakar bir aileden geliyorum fakat her insana solcuyada,muhafazakarada,komünistede,radikal islamcı ve radikal solcuyada eşitim yeterki saygı çerçevesinda olalım.Herşeyin aşırışlığından da kaçınalım.
bioogiso
Çöm
Çöm
bioogiso

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimePtsi Tem. 30, 2007 8:26 pm

yusuf kardeşime bende katııyorum.aşırılık her zaman zarar verir.bu dinde de böyledir.özelleştirmeler şu an gerçekten mükemmel gidiyor ne kadar beğenmeselrde.telekomu satatn AKP ne yaptı.telefon piyasasını özele açtı değil mi.bu nedemek anlaşılacak.ve bugun haberlerde şu haberi de okudum k gerçekten mükemmel.TÜRK ülkelerine viz kalkıyor.bu nun önemini ancak gerçekten memleketini sevenler anlar.ve AB buna şiddetle karşı.talar oturuyor değil mi arkadaşlar. Idea Question
xortokay
Çöm
Çöm

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeSalı Tem. 31, 2007 6:00 pm

değerli arkadaşım ben özelleştirme karşıtı falan değilim ama bu işin bi denetimi olmalı artı her ülkenin özelleştirmemesi gereken kurumlar var japonya abd çin son zamanlarda özelleştirilen kurumları tekrar devlet eline alan rusya bu ülkeler düşünmüyolar mı bu senin düşündüklerini arkadaşlar bi konuda anlaşalım kar eden kuruluşlarımızda neden böle apar topar satılma yoluna gidilmekte devletin kazancı vatandaşlara gider özel sektördeki bir kurumun kazancının çok az bir kısmı devlete akar ...telekomun durumu ortada anayasayla gidip geliyolar zamlar...
micheal scofield
Çömez
Çömez
micheal scofield

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeSalı Tem. 31, 2007 7:30 pm

Arkadaşım anladım demek istediğini ama bak ne diyorsunsatılan kuruluşlar istediğini yapamıyor değil mi?Yani anayasa müdahelesini istediği zaman yapabiliyor he sen şunu diyorsan 'bak kardeşim tamam anayasa müdahele yapıo ama bu yeterli değil BDDK'a gibi bir kurum kurulsun' işte o zaman ortak bi paydada oluruz.Ama mal kaçırı gibi bir satım tok bu anca MHP-DSP-ANAP hükümetinin görevi.Korkma bu insanlar ondan değil.Hem arkadaşım biz komunizm sistemiyle yönetilmiyoruz ki herşey devlete bağlı olsun hem Petkimin satışında ki bir maddeyi okudun mu alan şahıslar 5000 kişi çalıştırmak mecburunda,petkim ne kadar insan çalışyırıyordu sadece 3500 insan.
xortokay
Çöm
Çöm

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeSalı Tem. 31, 2007 7:43 pm

Petkim ihalesine zaten başından karşıyım bölesine sağlam işleyen sürekli büyüme kar etme trendi içinde bir krumun özelleştirilmesi o kurum dediğim gibi zaten büyüyo 3500 değil bu gidişatıyla dediğin sayının dahi yapıcağı genişleme yatırımlarıyla çok çok üstüne çıkma becerisi sağlayabiilir....anlamak zor:?:
bioogiso
Çöm
Çöm
bioogiso

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeSalı Tem. 31, 2007 8:38 pm

sayın arkadaım petkim 680 milyon dolara cem uzana satıldı.bu fiyatı bilrisn.ve sadece % 51 i 2050 milyon a satıldı.sen taş atmayacaksın devlet olarak karın %49 u senin ayrıca bu adamlardan %18 vergin var.bunlar senin ülkende senin işçini çaıştırıyor nihayetinde yurt dışından falan gelmiyor ve sürekli kendini geliştirmek içindi.bu petkim içindi.şimdi telekoma gelelim.oger telekomu aldı.ne oldu şimdi.telekomunikasyon serbest piyasayı başlatttı 5 ay sonra alt yapı tamamlanmış olacak yani bi iç piyasa oluşturulacak ne olacak kimse oger e bağlı olmak zorunda olmayac bu bir rekabet piyasası.bu bence hükümetin ogere muhteşem bi kazığıdır kardeşim anlayana elbette
xortokay
Çöm
Çöm

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeSalı Tem. 31, 2007 9:43 pm

şimdi serbest piyasa derken telekomun yanısıra başka iletişim firmalarının da bu sektöre girebileceğinden mi bahsediyosun yani şimdi bide bu şirketlerin telefon direkleri ve işte düzenekleri filanda kurulacak mı bari nasıl olucak bi aç bakalım şu işi mesela beş şirket varsa beş şirketinde tel bağlantısı benim mahalleme gelecek mi çünkü mevcut yapı telekoma ait...
micheal scofield
Çömez
Çömez
micheal scofield

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeÇarş. Ağus. 01, 2007 1:04 pm

Telekomla ilgili bilgim yok bilmediğim şey hakkında da az çok araştırmadan yorum da yapmam.Ama iş petkime gelince orda duralım.Sayın arkadaşım kar ediyorken satıldı diyorsun ama onu uzana değerinin kat kat altına satılırken neden bu kadar tepki verilmedi bir türlü anlamıyorum ya olumsuz bir şey de yokki ortada hee diyorsan ki bizim amacımız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek başka yazacak hiç birşeyim yok.
xortokay
Çöm
Çöm

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeÇarş. Ağus. 01, 2007 5:56 pm

micheal scofield demiş ki:
Telekomla ilgili bilgim yok bilmediğim şey hakkında da az çok araştırmadan yorum da yapmam.Ama iş petkime gelince orda duralım.Sayın arkadaşım kar ediyorken satıldı diyorsun ama onu uzana değerinin kat kat altına satılırken neden bu kadar tepki verilmedi bir türlü anlamıyorum ya olumsuz bir şey de yokki ortada hee diyorsan ki bizim amacımız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek başka yazacak hiç birşeyim yok.

valla değerli arkadaşım inan bu mevzuda anlaşamıcaz anlamıyorum şimdi zamanında birileri malum denizi son damlasına kadar buharlaştırıp hortumladı bu konuda hemfikirizdir... ama zamanın da hata yapılmış uzana satılmış yani şimdide akp rövanş mı alma cabasında diyosun onlar sattı o fiyata bizde işte bak onlardan daha iyi(ama yine değerinin çok altında) fiyata satıyoruz
diyorum ki kuruluş zaten çok iyi yönetiliyo karı malum büyüme trendi içinde yani kar eden bir kuruluş sence neden satılarak bu son derece yüksek karın sadece bir kişinin cebine girmesine izin veriyoruz buna cevap alabilirsem sana hak vericem umarım derdimi anlayabilmişsindir...
NeurotiC
Çöm
Çöm
NeurotiC

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeÇarş. Ağus. 15, 2007 3:50 pm

xortokay demiş ki:
değerli arkadaşım bir araştırma üzerine bir iktisatçının yazı linkini verdim ama öle bir softa kafayla yaklaşmışsınki bu bakış açısıyla değil gelişim olduğumuz yerde kalamayız... ben sana açık bir soru soruyorum kar eden bir kuruluşu değerinin altında satmak hangi amaca iştirak eder ben anlamadım sen anlamazlıktan geldin...
hükümetin içraatlarını anlatırken yaptığı tek şey yaptıkları üç beş bişeyi üstten verip altında bizi bataklığa götüren buz dağını görmezlikten gelmek
petrol ve elektrikten bahsettin de dünyanın en pahalı doğalgazını bizim kullandığımızı neden yazmadın acaba buda rusya ve iran ın yaptığı zamlarla mı orantılı olarak artıyormuymuş değerli güler bey metre küpünü kaç paradan aldığını açıklayamadı bile heeeeyyyyyy...
demek derviş ekonomiyi mahfetti süreci çok iyi analiz attiğin kesin zaten dibe vurmuş bir ekonomiyi tekrardan can vermek için çağırılan bir adam... demek derviş mahvetti o zaman neden hala o beyfendinin ekonomik programı kullanımda heeeeyyyyyy...
brezilya, arjantin dibe vurmuştu bizden kötüylerdi imf ye bizden fazla borçluylardı onlar kendilerini kurtardı ama biz hala bunlar yüzünden kurtulamadık heeeeeeyyyyyy elimizdeki bütün kurumları teker teker satıyoruz biz özelliştirme karşıtı değiliz ama bu işin bir denetimi amacı olmalı lısa vadeli hesaplar enflasyon oyunları için yapıldılar mı kazanç değil uzun vadede çöküşle sonuçlanır
enflasyon tek haneye indirilmiş miş ihracat bilmem nekadar artmış mış sen bütün kurumları özelleştir bütün paralar zenginlerin cebine aksın gariban emekçi kesimde ezilmeye devam etsin diyeceğim oki türkiye ekonomisi büyüyen bir ekonomi ama gelir adaletsizliğini ortadan kaldıramadıktan sonra işçinin emekçinin geliri refah düzeyi artmadıktan sonra enflasyon(fiyat artışı ) tek hanede kalmış on haneli olmuş heyyyyyyy...
hiçbir zaman yabancı düşmanı olmadım, ben sol düşünce insanıyım halk ve emekten eşitlikten vede özgürlüklerden yanayım yabancı müteşebbis geliip benim emekçime daha ii olanaklarda iş imkanı sağlıyacaksa başımız gösümüz üzerine ama insanları sümürü dünyasında yaşamaya mahkum eden tekellerin de sonuna kadar karşıyız...
Cok Guzel başlamışsın cümleye fakat bende şöyle demek istiyorum Türkiyenin devlet elindeyken Cirosu en yüksek işletmesi TEKEL idaresiydi fakat bilmiorum bilior musun ya da hiç merak edip araştırdın mı Vergi yüzsüzleri die bir liste wardı bu kurumlar özlleştirilmeden önce (2004 senesi yanılmıyorsam yanılıyorsamda düzeltin lütfen) ve bunun ilk 3 sırası şuan özlleştirilen kurumlara aitti TEKEL TELEKOM TÜPRAŞ gibi şunusöylemek istiyorum bir şirketin yüksek üretim yapması ya da cirosunun cok cok cok yüksek olması o şirketin kar ettiği anlamına gelmez. (Bkz. Azalan verimler Kanunu) Benim sormak istediğim konu bu kurumlar bu kadar kar ediyorduda neden o zaman vergilerini odemeyiorlardı ?
Bir başka konuda şundan ibaret tekel idaresi özelleşti ve devlete vergi vermek yükümlülüğüne girdi devlet her sene vergi alıyor bu kurumlardan devlet acaba sence bu şirketi sattıktan sonra gelirini mi kapğattyı ?
http://neurotic.scriptmania.com
xortokay
Çöm
Çöm

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimeÇarş. Ağus. 15, 2007 6:34 pm

NeurotiC demiş ki:
xortokay demiş ki:
Cok Guzel başlamışsın cümleye fakat bende şöyle demek istiyorum Türkiyenin devlet elindeyken Cirosu en yüksek işletmesi TEKEL idaresiydi fakat bilmiorum bilior musun ya da hiç merak edip araştırdın mı Vergi yüzsüzleri die bir liste wardı bu kurumlar özlleştirilmeden önce (2004 senesi yanılmıyorsam yanılıyorsamda düzeltin lütfen) ve bunun ilk 3 sırası şuan özlleştirilen kurumlara aitti TEKEL TELEKOM TÜPRAŞ gibi şunusöylemek istiyorum bir şirketin yüksek üretim yapması ya da cirosunun cok cok cok yüksek olması o şirketin kar ettiği anlamına gelmez. (Bkz. Azalan verimler Kanunu) Benim sormak istediğim konu bu kurumlar bu kadar kar ediyorduda neden o zaman vergilerini odemeyiorlardı ?
Bir başka konuda şundan ibaret tekel idaresi özelleşti ve devlete vergi vermek yükümlülüğüne girdi devlet her sene vergi alıyor bu kurumlardan devlet acaba sence bu şirketi sattıktan sonra gelirini mi kapğattyı ?

eğer bir kurumun cirosu çok çok çok yüksekse ve kar istenildiği gibi alınamıyorsa bunun çözümü kesinlikle satıp kurtulmak olmamalı başkaları değil devlet neden kendi bu çarpık dengeyi düzeltmesin ki neden??
şirket vergi vermiyorsa onu sen yönetemiyosun demektir çeki düzen vericeksin arkadaş başka çaresi yok bölesi yüksek karlara karşın üç kuruşluk vergilerle mi avunacaz karar sizin ....
NeurotiC
Çöm
Çöm
NeurotiC

MesajKonu: Geri: Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası   Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası - Sayfa 2 Icon_minitimePerş. Ağus. 16, 2007 5:57 pm

Böylesdi yüksek karları zaten etmiyorduk ve 3 kuruşluk vergi (!) dediğin şeylerle Japonya,Amerika,Almanya gibi sanayi devi devletler ülkelerini idare etmeyi başarıyorlar bildiğiniz üzere bu ülkelerin kendi elleriyle yönettikleri şirket sayısı 3 ü geçmez (bunlarda genel Olarak ellerinde bulundurma zorunlulukları oldukları sektörler hizmet ulaşım vs vs vs...) Birde bu kuruluşlar kar etmiyorsa ettirmemiz gerek demişsin bir kuruluşun karlılık seviyesini düzeltmek için yapacagı atılımların kaç sene alabilecegini pek bilmiorsun herhalde neyse bu da sorun değil ben satıp kurtulma çabası içinde değilim şirketleri fakat devlet elindeki şirketlerin olduğu sektörler genelde MONOPOL oluyor yeni şirketler ya bu sektörlere giriş yapamıyor ya da girişleri kısıtlanıyor bu yüzden de zarar eden yine halk oluyor olayları eleştirirken başkalarının düşüncelerini kullanmak yerine biraz daha araştırırsak dhaa verimli yorumlar eleştiriler yapabiliriz
Şimdi haklı Olarak(!) şu konuyu gündeme getireceksin ya burada çalışan işçiler ne olacak bunlar işten çıkarılacak ? Bununda cevabı gayet basit ve net bilindiği üzere devlet kuruluşlarımızda gereğinden baya bi, fazla gereksiz iş gücü war bu insanlar cıkarılacaktır sadece işten bunlarada yazık bunlar çıkmasın diebilirsin fakat eğer vergi veriyorsan bu adamların paralarının o vergilerden ödendiğinide düşünmem gerekir her neyse konun daha fazla dallanıp budaklandırılacak bir hali yok söylemek istediklerim bundan ibaret...
http://neurotic.scriptmania.com

Recep Tayyip Erdoğanın şu ana kadarki politikası
2 sayfadaki 2 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2