| Bilmeceler ve zeka soruları.. | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
burocky Admin
| Konu: Bilmeceler ve zeka soruları.. Perş. Ağus. 16, 2007 11:26 am | |
| burda birbirimize bilmece ve zeka soruları soralım..cevaplamaya çalışalım..hatta ilk ben sorayım..basit olacak ama olayın başlaması açısından iyidir.. 1 den 100 kadar olan sayılar içinde kaç defa 9 rakamı kullanılmıştır? | |
|
| |
micheal scofield Çömez
| |
| |
NeurotiC Çöm
| Konu: Geri: Bilmeceler ve zeka soruları.. Perş. Ağus. 16, 2007 5:49 pm | |
| hımmmmm başlayalım O zaman Sorulara Bakırköyde işletmecilik yapan X firmasının sahibi mehmet beye birmüşterisi gelmiş ve 80 ytllik alış veriş yapmış mehmet bey bozuk parası olmadıgı için yan tarafta faaliyette bulunan Z işletmesi sahibi niran hanımdan parasını bozdurmuş ve müşteriye parasının üstü olan 20 ytlyi ve istediği ürünleri takdim etmiş müşteri gittikten bir süre sonra niran hanım gelip paranın sahte oldugunu belirtmiş ve parasını iade etmesin söylemiş mehmet beyde kasasındaki 80 ytlyivermiş ve gün içinde 20 ytlyide ödemiştir... Mehmet bey bu alış verişten ne kadar Zarar etmiştir acaba ? Soru doğru cevaplanmadan Lütfen yeni sorular sormayalım karışmasın ortalık... | |
|
| |
burocky Admin
| Konu: Geri: Bilmeceler ve zeka soruları.. Cuma Ağus. 17, 2007 1:02 am | |
| - micheal scofield demiş ki:
- burocky demiş ki:
- burda birbirimize bilmece ve zeka soruları soralım..cevaplamaya çalışalım..hatta ilk ben sorayım..basit olacak ama olayın başlaması açısından iyidir..
1 den 100 kadar olan sayılar içinde kaç defa 9 rakamı kullanılmıştır? Örtmenim 20,20......... evet 20 doğru cevap - NeurotiC demiş ki:
- hımmmmm başlayalım O zaman Sorulara
Bakırköyde işletmecilik yapan X firmasının sahibi mehmet beye birmüşterisi gelmiş ve 80 ytllik alış veriş yapmış mehmet bey bozuk parası olmadıgı için yan tarafta faaliyette bulunan Z işletmesi sahibi niran hanımdan parasını bozdurmuş ve müşteriye parasının üstü olan 20 ytlyi ve istediği ürünleri takdim etmiş müşteri gittikten bir süre sonra niran hanım gelip paranın sahte oldugunu belirtmiş ve parasını iade etmesin söylemiş mehmet beyde kasasındaki 80 ytlyivermiş ve gün içinde 20 ytlyide ödemiştir... Mehmet bey bu alış verişten ne kadar Zarar etmiştir acaba ? Soru doğru cevaplanmadan Lütfen yeni sorular sormayalım karışmasın ortalık... NeurotiC in sorusuna gelirsek..eğer zararı ürünlerin maliyeti üzerinden değil de satış üzerinden düşünüyosak bu arkadaşın zararı bence 200 ytl dir..çünkü 80 ytl lik ürün zararı oluyo..20 ytl adama para üstü diye hava parası veriyo niran hanıma da ayrı ayrı toplam 100 ytl ödüyo kendi cebinden..total de zararı 200 ytl oluyo..doğru mu? ama bi dakka bu soruda bi belirsizlik var..esnafın niran hanıma bozdurduğu sahte para kendi parası mıydı yoksa müşteriniin verdiği 100 ytl miydi?eğer müşterinin verdiği para sahteyse cevabım 200.. | |
|
| |
NeurotiC Çöm
| Konu: Geri: Bilmeceler ve zeka soruları.. Cuma Ağus. 17, 2007 5:44 am | |
| Müsterinin verdigi 100 ytlyi bozduruyor fakat maalesef ceap 200 degil... Aslında tam sayısalcılara gore bir soru ama...
| |
|
| |
micheal scofield Çömez
| Konu: Geri: Bilmeceler ve zeka soruları.. Cuma Ağus. 17, 2007 11:35 pm | |
| - NeurotiC demiş ki:
- hımmmmm başlayalım O zaman Sorulara
Bakırköyde işletmecilik yapan X firmasının sahibi mehmet beye birmüşterisi gelmiş ve 80 ytllik alış veriş yapmış mehmet bey bozuk parası olmadıgı için yan tarafta faaliyette bulunan Z işletmesi sahibi niran hanımdan parasını bozdurmuş ve müşteriye parasının üstü olan 20 ytlyi ve istediği ürünleri takdim etmiş müşteri gittikten bir süre sonra niran hanım gelip paranın sahte oldugunu belirtmiş ve parasını iade etmesin söylemiş mehmet beyde kasasındaki 80 ytlyivermiş ve gün içinde 20 ytlyide ödemiştir... Mehmet bey bu alış verişten ne kadar Zarar etmiştir acaba ? Soru doğru cevaplanmadan Lütfen yeni sorular sormayalım karışmasın ortalık... kardeş şimdi bu Mehemt Amca bir kere malları sahte paraya verdi,yani gitti mallar elde var 80,paradanda 100 kağıt zarar ediyor yani cevap 180 mi? | |
|
| |
NeurotiC Çöm
| Konu: Geri: Bilmeceler ve zeka soruları.. C.tesi Ağus. 18, 2007 1:26 am | |
| | |
|
| |
burocky Admin
| Konu: Geri: Bilmeceler ve zeka soruları.. C.tesi Ağus. 18, 2007 10:09 am | |
| ben biliyorum ama söylemem çünkü Neurotic bana cevabı anlattı yamuk yapmayalım hele şu soru bi cevaplansın öyle bi soru sorcam ki görceksiniz | |
|
| |
NeurotiC Çöm
| Konu: Geri: Bilmeceler ve zeka soruları.. C.tesi Ağus. 18, 2007 2:48 pm | |
| | |
|
| |
micheal scofield Çömez
| Konu: Geri: Bilmeceler ve zeka soruları.. Paz Ağus. 19, 2007 12:44 am | |
| | |
|
| |
NeurotiC Çöm
| Konu: Geri: Bilmeceler ve zeka soruları.. Ptsi Ağus. 20, 2007 5:38 am | |
| | |
|
| |
xortokay Çöm
| Konu: Geri: Bilmeceler ve zeka soruları.. Salı Ağus. 21, 2007 9:07 pm | |
| ben kardan zarar hadisesine takıldım bu amcanın zararı 180 den azdır diyebilirim ama ne kadar bilemiyorum çünkü sattığı malların maliyetleri üzerine kendisinin koyduğu karlar vardır bunu zarar saymazsak böle bi sonuca ulaşılabilir... | |
|
| |
NeurotiC Çöm
| Konu: Geri: Bilmeceler ve zeka soruları.. Çarş. Ağus. 22, 2007 8:43 am | |
| - xortokay demiş ki:
- ben kardan zarar hadisesine takıldım bu amcanın zararı 180 den azdır diyebilirim ama ne kadar bilemiyorum çünkü sattığı malların maliyetleri üzerine kendisinin koyduğu karlar vardır bunu zarar saymazsak böle bi sonuca ulaşılabilir...
O zaman şöyle dielim bu amca tezgahtar olsun ona gore cevap ver adamı kendi yerine koy bakalım yani kasaya cebinden ne kadar koyman gerek ? | |
|
| |
micheal scofield Çömez
| |
| |
NeurotiC Çöm
| Konu: Geri: Bilmeceler ve zeka soruları.. Ptsi Eyl. 03, 2007 12:56 am | |
| ya şöyle acıklayalım adamın zararı 100 ytl (hadi yaa nasıl olur demeden once okuyalım plz) adamın zararı=diğer 2 kişinin karı olarak formuluze edince aslında cok kolay ortaya cıkıyor cevap dukkana gelen kişi 20 ytl para 80 ytllik mal alarak 100 ytl kar etmiş komsu dukkandaki hatunda 100 ytl wermiş (zarara girmiş başta ) sonra paranın sahte oldugunu anlayınca iade etmiş yani zarar soz konusu degil bu hatunda demekki cevap 100 şunu şöylede acıklayabiliriz herkes bu soruda para bozdurma işlemindende zarar ettigimizi dusunuyor fakat orada bir zarar yok sadece zararın el değiştirme işlemi war tekrar gozden geçirme yeterli anlamayana tekrar anlatabilirim | |
|
| |
| Bilmeceler ve zeka soruları.. | |
|